۱۳۸۷ مرداد ۱۸, جمعه

HAMSOO NEWS



جمشیدی خبر داد:
آزادی 8 نفر از متهمان پرونده پالیزدار
سخنگوی قوه قضائیه از آزادی 8 نفر در پرونده پالیزدار خبر داد و گفت : از 17 نفر متهم پرونده پالیزدار در حال حاضر 9 نفر در بازداشت به سر می برند و بقیه با صدور قرار آزاد شدند.
به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر علیرضا جمشیدی امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران به پرونده پالیزدار اشاره کرد و گفت: خوشبختانه مجلس تا کنون همکاری خوبی در ارتباط با این پرونده داشته و دو تن ازنمایندگان نیز اطلاعات خود را در اختیار بازپرس پرونده قرار داده اند.
وی از این نمایندگان که تا کنون در این پرونده همکاری لازم را داشته قدردانی کرده و ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد صدور کیفر خواست این پرونده باشیم .
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص لایحه حمایت از خانواده نیز گفت : لایحه خوبی در قوه قضائیه تنظیم شد و باید گفت حمایت از کیان خانواده و حمایت از کودکان از نکات برجسته این لایحه محسوب می شود و در کل اصل لایحه بسیار جامع است اما دولت دو ماده به این لایحه اضافه کرده که امیدواریم با تشخیص مجلس شورای اسلامی اگر ضرورت دارد این دو ماده حذف گردد.
جمشیدی همچنین به اجرای حکم اعدام یعقوب میرنهاد اشاره کرد و گفت : اتهام وی محاربه و فساد فی الارض و تشکیل یک باند و همکاری با گروه عبدالمالک ریکی بوده است که مجازات اعدام در مورد آن صادر و اجرا شد.
وی همچنین به پرونده ریزش ساختمان در سعادت آباد اشاره کرد و گفت : علت و مقصران این حادثه در هیئت کارشناسی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و مشخص شده است باید گفت تعدادی نیز در بازداشت به سر می برند اما 4 نفر فرار کرده اند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد : چنانچه اعتراضی به نظر کارشناسی نشود پرونده جهت صدور حکم نهایی طی دو هفته آینده به دادگاه ارسال خواهد شد.
جمشیدی همچنین از تعیین سه نفر از وزرا از سوی رئیس جمهور در ارتباط با این پرونده خبر داد و گفت : رئیس جمهور سه نفر از وزرا را در ارتباط با بررسی این حادثه تعیین کرده که در حیطه اداری و زوایای پنهان این موضوع اقدام کنند.

دکتر محمد مهدی فولادوند درگذشت
دکتر محمد مهدی فولادوند مترجم قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه امروز صبح در سن 88 سالگی درگذشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فولادوند که در چند سال اخیر با بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد علاوه بر حوزه ترجمه آثار دینی در ترجمه آثار غربی به زبان پارسی هم کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشته است. .
او کتاب معروف "مادام بواری" اثر گوستاو فلوبر را به پارسی ترجمه کرده است و همچنین مؤلف کتابهایی چون "زن در اندیشه خدا"، "خدا را دیدم"، "گل‌هایی از قرآن" است. در کنار تألیف بیش از سی کتاب او همچنین عضو انجمن شعرای فرانسه بود.
دکتر فولادوند متولد 1299 در اراک بود.
خبرگزاری مهر درگذشت این مترجم و مؤلف برجسته را به خاندان آن بزرگوار و همه علاقمندان به فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی تسلیت می‌گوید.

پنتاگون: بستن تنگه هرمز به ضرر خود ايران است
وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون اعلام کرد که ايران در صورت مسدود کردن تنگه هرمز به دليل وابستگی شديد اين کشور به صادرت نفت، شکستی به خود تحميل خواهد کرد.جف مورل، مسئول مطبوعاتی وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، سه شنبه ۱۵ مرداد ماه گفت: «بستن تنگه هرمز [از سوی ايران] نوعی تمرين شکست دادن خود است.» محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران، روز دوشنبه، ۱۴ مرداد ماه، در جريان يک نشست خبری ضمن اعلام خبر آزمايش يک موشک ساحل به دريا با برد ۳۰۰ کيلومتر گفت: «با توجه به طول ساحل ايران در محدوده تنگه هرمز و وضعيت جغرافيای خاص آن و همچنين ارتفاعات موجود در طول اين ساحل، يک امکان طبيعی برای ايران به وجود آمده است و با توجه به تجهيزاتی که نيروهای مسلح مان در اختيار دارند، بستن تنگه هرمز به مدت نامحدود بسيار راحت خواهد بود.»
پيش از اين هم در تاريخ هشتم تير ماه، حمد علی جعفری، در جريان گفت و گو با روزنامه جام جم اينکه احتمال حمله آمريکا به ايران «جدی تر» شده است، گفته بود که در صورت وقوع چنين حمله ای، يکی از اقدامات ايران «کنترل خروج نفت» از تنگه هرمز خواهد بود.
سخنان فرمانده کل سپاه پاسداران، واکنشی به يک گزارش روزنامه نيويورک تايمز بود که چند روز پيش از سخنان محمد علی جعفری، از مانور بزرگ ارتش اسرائيل برفراز دريای مديترانه خبر داده بود و اين احتمال را مطرح کرده بود که اين مانور، تمرينی برای حمله به تاسيسات اتمی ايران باشد.
اين سخنان در حالی بيان شده است که ايران به دليل سرپيچی از خواست قطعنامه سوم شورای امنيت عليه برنامه هسته ای خود و به دنبال آن از پاسخ به بسته پيشنهادی غرب سرپيچی کرده است.
محور قطعنامه و بسته پيشنهادی، هر دو توقف غنی سازی اورانيوم است، خواستی که سيد علی خامنه ای، رهبر ايران و محمود احمدی نژاد رييس جمهوری ايران طی هفته گذشته آن را به صراحت رد کردند.
تنگه هرمز به عنوان يک آبراه حياتی برای عبور جريان نفت بين دو کشور ايران و عمان قرار گرفته است و حدود ۴۰ درصد نفت جهان از اين مسير به بازارهای جهانی ارسال می شود.
همچنين سالانه ۱۳ هزار شناور از مسير تنگه هرمز وارد خليج فارس می شوند و ۹۰ درصد واردات و صادرات ايران نيز از همين مسير انجام می شود.
ایران در راه عراق
با بالا گرفتن جنگ لفظی ميان فرمانده سپاه پاسداران ايران و وزارت دفاع آمريکا، معمرقذافی، رهبر ليبی هم در اين باره اظهار نظر کرد.به گزارش خبر گزاری رويترز او گفته است که ايران به همان سويی می رود که صدام حسين، رییس جمهوری سابق عراق، در مواجه با غرب رفت و ايران به تنهايی برای رويارويی با غرب بسيار ضعيف است.
او گفته است: «آنچه ايران می کند، غرور محض است، اگر تصميمی عليه ايران گرفته شود، ايران دچار سرنوشت عراق خواهد شد، ايران قوی تر از عراق نيست و توان مقاومت ندارد.»
آمريکا و اسرائيل نگران هستند که جمهوری اسلامی در قالب برنامه هسته ای خود به دنبال توليد و ساخت سلاح هسته ای باشد و اعلام کرده اند، اجازه نخواهند داد ايران به بمب اتمی دست يابد.
همزمان کاخ سفید تاکید دارد که «دیپلماسی» را بهترین گزینه برای حل و فصل مناقشه هسته ای ایران می داند.
شرط ایران برای پاسخ دادن به بسته پیشنهادی ۱+۵
ايران در نامه يک صفحه ای که روز سه شنبه به دفتر خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، تسليم کرد، بدون ارائه پاسخی قاطع به بسته پيشنهادی گروه ۱+۵، نوشته است در اولين فرصت ممکن پاسخ «شفاف» خود را ارائه خواهد کرد.
ایران بدون اشاره به این که غنی سازی اورانیوم را متوقف خواهد کرد یا نه، تصریح کرده است: برای پاسخ به بسته پیشنهادی، برخی مسایل می بایست روشن شوند.
خبرگزاری رويترز که نسخه ای از پاسخ ايران را به دست آورده، به نقل از نامه ايران آورده است:«ايران آماده است تا در اولين فرصت ممکن پاسخ شفاف خود را به پيشنهاد شما ارائه کند، در حالی که انتظار دارد که پاسخ شفاف شما را در مورد پرسش های ما و همين طور ابهامات دريافت کند».
ايران در اين نامه نوشته است که مسايل مطرح شده از سوی مقامات ۱+۵ در نشست ژنو را «به دقت مورد بررسی» قرار داده است، اما با اين حال ايران تصريح کرده است که برخی موارد مشخص نياز به روشنگری بيشتر دارند.
ايران نوشته است:«اين گونه روشنگری های دو جانبه می تواند راه را برای مذاکرات شفاف با چشم انداز روشن باز کند».
خبرگزاری فرانسه نیز به نقل یک دیپلمات اروپایی در بروکسل نوشته است: ایران خواهان شفاف سازی درباره برخی مسایل در بسته پيشنهادی گروه ۱+۵ شده است.
يک ديپلمات غربی دیگر نیز در مورد اين نامه، که روز سه شنبه به پايتخت های کشورهای عضو گروه ۱+۵ مخابره شده، می گويد: اين نامه هيچ پاسخی در بر نداشت.
در همين زمينه، يک مقام آمريکا به خبرگزاری آسوشيتدپرس گقت: پاسخ ارائه شده توسط ايران غير قابل قبول است.
اين مقام دولت آمريکا که نامش فاش نشده، تصريح کرد: نامه يک صفحه ای ايران، پاسخ مشخصی به بسته پيشنهادی نبود و تنها تاکيد مجددی بر مواضع قبلی تهران مبنی بر حق اين کشور در داشتن انرژی صلح آميز هسته ای، بود.
نامه ای برای تاخیر
به گزارش خبرگزاری رويترز، يک مقام دولت آمريکا نيز گفته است: پاسخ ايران برای«بيشتر سردر گم کردن و تاخير» است.
يک ديپلمات در بروکسل نيز گفت : خاوير سولانا و نمايندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ به زودی پاسخ ايران را مورد تجزيه و تحليل قرار خواهند داد.
سه خبرگزاری مهم دنیا در گزارش هایی که درباره پاسخ ایران مخابره کرده اند، به نقل از دیپلمات های غربی تصریح می کنند: نامه ایران از نظر محتوا تفاوت چندانی با پاسخ های پیشین ایران ندارد.
مذاکرات روز چهارشنبه
در همین حال، يک سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا گفت : پس از آنکه ايران از ارائه پاسخ صريح به بسته پيشنهادی قدرت های جهانی خودداری کرد، نمايندگان کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ روز چهارشنبه درباره اقدامات بعدی اين کشورها مذاکره خواهند کرد.
گوانزالو گالگوز، يکی از سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا گفت: از آنجا که ايران پاسخ واضحی به بسته پيشنهادی نداده است، «ما چاره ای جز در پيش گرفتن اقدامات بيشتر نخواهيم داشت».
به گفته گوانزالو گالگوس نمايندگان آمريکا، فرانسه، بريتانيا، روسيه و چين به همراه آلمان، کشور های موسوم به گروه ۱+۵ روز چهارشنبه به صورت تلفنی درباره اقدامات بعدی گفت وگو خواهند کرد.
خاوير سوالانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، در خردادماه با سفر به تهران بسته ای حاوی مشوق های اقتصادی گروه ۱+۵ را به مقام های ايران تسليم کرد که بر اساس آن ايران در ازای تعليق غنی سازی اورانيوم از پاره ای اقتصادی و هسته ای برخوردار خواهد شد.
ايران تا روز ۲۹ تيرماه گذشته از دادن هر گونه پاسخ صريحی به اين بسته خودداری کرد و به رغم برگزاری مذاکرات ژنو که در آن نمايندگان ايران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ حضور داشتند موضع ايران در اين زمينه همچنان مبهم باقی ماند.
نامه ايران
در همين حال، گزارش های رسيده حاکی است، جمهوری اسلامی ايران در نامه ای که روز سه شنبه تسليم خاوير سولانا کرد هيچ اشاره ای به تعليق غنی سازی اورانيوم نکرده است.
کشورهای عضو گروه پنج به علاوه يک در آخرين هشدار خود به ايران از اين کشور خواسته بودند تا روز سه شنبه پاسخ خود را به بسته پيشنهادی غرب ارائه کند.
گزارش ها حاکی است که شورای عالی امنيت ملی ايران به عنوان مسئول مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی با غرب، روز سه شنبه توسط سفير خود در بروکسل، مقر اتحاديه اروپا، نامه ای را به خاوير سولانا در باره پاسخ تهران به مشوق های اقتصادی گروه پنج به علاوه يک تسليم کرد.
خبرگزاری رويترز به نقل از يک مقام ايرانی خبر داد که در نامه ايران به قدرت های بزرگ جهانی به موضوع «تعليق در برابر تعليق» اشاره نشده است.
خبر گزاری های ايران نيز از قول يک عضو ارشد شورای عالی امنيت ملی جمهوری اسلامی می گويند که «ايران، روز سه شنبه پاسخی کتبی را به مسئولان اتحاديه اروپا در بروکسل داده است اما اين سند، پاسخ به بسته پيشنهادی کشورهای پنج به علاوه يک نيست و اشاره ای به تعليق غنی سازی اورانيوم در ازای تعليق تحريم ها، نشده است.»
کشورهای غربی اعلام کرده بودند تنها در صورتی حاضر به مذاکره با ايران هستند که اين کشور فرمول «تعليق در برابر تعليق» را بپذيرد که بر اساس آن ايران برای شش هفته افزايش تعداد سانتريفيوژ های خود را متوقف کند و غرب نيز در مقابل از وضع تحريم های بيشتر عليه ايران خودداری خواهند کرد.
قدرت های عمده جهان تهديد کرده بودند در صورتی که ايران تا روز سه شنبه «پاسخ روشن و مثبتی» به بسته پيشنهادی ندهد و غنی سازی را متوقف نکند موضوع اعمال تحريم های تازه عليه تهران را در دستور کار قرار می دهند.
سعيد جليلی، مذاکره کننده ارشد ايران و خاوير سولانا، نماينده گروه پنج به علاوه يک روز دوشنبه با يکديگر به صورت تلفنی گفت و گو کردند. پس از اين گفت و گو اعلام شد که ايران روز سه شنبه به بسته پاسخ کتبی می دهد.
بريتانيا و فرانسه در بر لزوم تشديد تحريم ها عليه جمهوری اسلامی ايران تاکيد کرده اند.
شورای امنيت سازمان ملل تا کنون سه دور تحريم عليه جمهوری اسلامی ايران به دليل امتناع تهران از تعليق فعاليت های غنی سازی اورانيوم وضع کرده است.
رواندا فرانسه را به مشارکت در نسل کشی متهم کرد
وزارت دادگستری رواندا، دولت وقت فرانسه را به دست داشتن در نسل کشی سال ۱۹۹۴ در اين کشور متهم کرد که در جریان آن بیش از ۸۰۰ هزار نفر کشته شدند.به گزارش خبرگزاری ها، وزارت دادگستری رواندا همچنين طی بيانيه ای اعلام کرده است که ۱۳ تن از مقامات سياسی و ۲۰ نظامی فرانسوی در ارتباط با اين پرونده تحت تعقيب قرار می گيرند.
بيانيه وزارت دادگستری رواندا براساس نتيجه نتايج تحقيق يک کميسيون ويژه صادر شده است. در گزارش پانصد صفحه ای کميسيون تحقيق که در سال ۲۰۰۶ به کار خود پايان داد، آمده است که فرانسه از مراحل قبل از نسل کشی آگاهی داشته و در آغاز و تحقق آن شرکت کرده است.
در اين بيانيه آمده است: «نظاميان فرانسوی به طور مستقيم در قتل توتسی ها و هوتوهايی که به توتسی ها پناه می دادند، شرکت کرده اند، و حتی به زنان توتسی که از جنايات هوتوها جان سالم به در برده بودند، نیز تجاوز کرده اند.»
در ادامه بيانيه دادگستری رواندا آمده است: «با توجه به شدت اتهامات وارده، دولت رواندا، از مراجع قانونی می خواهد اقدامات لازم را برای احضار مسئولان سياسی و نظاميان فرانسه، که در جنايت های رواندا دست داشته اند، انجام دهند و آنان را برای پاسخگويی به دادگاه فرا خوانند.»
فرانسوا ميتران، ریيس جمهوری وقت فرانسه، که در سال ۱۹۹۶ در گذشت، ادوار بالادور، نخست وزير، الن ژوپه، وزير امور خارجه وقت فرانسه و همچنين اوبر ودرين، ریيس دفتر رياست جمهوری فرانسه در زمان ریاست جمهوری ميتران، در ميان سيزده مقام فرانسوی هستند که به دست داشتن در نسل کشی رواندا متهم شده اند.
نظاميان فرانسوی که در یک عمليات نظامی و انسان دوستانه ای به نام «سنگ فيروزه» در خاک رواندا شرکت داشتند، از سوی رواندا متهم شده اند که به هوتوهای تندرو اجازه داده اند با استقرار در موانع بازرسی، توتسی هايی را که از مقابلشان تردد می کردند، از پا در آورند.
نسل کشی
در ششم اوريل ۱۹۹۴ حمله موشکی به هواپيمای حامل جوونال هابی آريمانا، رييس جمهوری هوتوی رواندا، جرقه يکی از فجيع ترين نسل کشی ها در قرن بيستم را زد.
به دنبال اين حمله، نيروهای شبه نظامی هوتو طی ۱۰۰ روز دست کم ۸۰۰ هزار نفر از اهالی قوم توتسی و ميانه روهای هوتو را به قتل رساندند.
طی سال های اخير مقامات روندا فرانسه را متهم کرده اند که در آموزش شبه نظاميان هوتو نقش اساسی داشته است.
اين در حالی است که فرانسه با رد این اتهامات، برخی مقامات دولت فعلی روندا را به دست داشتن در حمله به هواپيمای حامل جوونال هابی آريمانا متهم می کند.
بررسی روزنامه های صبح چهارشنبه ايران
روزنامه جام جم ، گزارش بانک مرکزی از تداوم رشد نرخ تورم در کشور را مورد توجه قرار داده ، و نوشته که « بانک مرکزی سه شنبه اعلام کرد نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به تيرماه ۸۷ به ۲۱.۵ درصد رسيده است. »
به نوشته اين روزنامه « نرخ تورم تيرماه در مقايسه با نرخ تورم خردادماه سال جاری ۸ دهم درصد افزايش نشان می‌دهد چرا که اين نرخ برای خردادماه ۲۰.۷ درصد بود. »
روزنامه جام جم به نقل از گزارش بانک مرکزی همچنين نوشته که نرخ تورم تيرماه امسال نسبت به تيرماه سال ۸۶ نيز ۲۶.۱ درصد رسیده است.
صدور حکم اعدام برای دو معلم
روزنامه کارگزاران ، از « صدور حکم اعدام برای انور حسين پناهی و ارسلان اوليايی دو نفر از معلمان و فعالان فرهنگی » خبر داده ، و نوشته که حکم اعدام به اين دو نفر ابلاغ شده است.
این روزنامه همچنين نوشته که مجيد الستی ، مهرداد سوری و محمدرضا صادقی ، سه نفر از طرفداران آيت الله کاظمينی بروجردی که خود نيز در زندان به سر می برد ، جهت اجرای حکم محکوميت خود به زندان منتقل شده اند.
اختلاف بر سر توزیع همگانی شربت تریاک
روزنامه جمهوری اسلامی ، اختلاف وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با موادمخدر درباره شربت ترياک را مورد توجه قرار داده است.
اين روزنامه نوشته که وزير بهداشت بر خلاف نيروی انتظامی معتقد است « شربت ترياک خودش ماده مخدر و سرخوشی آور است ، و حتی اگر در وزارت بهداشت تائيد شود قطعا توزيع همگانی در داروخانه ها نخواهد داشت. »
روزنامه جمهوری اسلامی ، به نقل از باقری لنکرانی نوشته « شربت ترياک بر خلاف متادون خودش يک ماده مخدر و سرخوشی آور است ، و استفاده از آن در جامعه می تواند مشکل آفرين باشد بنابراين نمی توان از شربت ترياک برای درمان همه معتادان استفاده کرد ، و فقط برای درمان يک گروه از معتادان در صورت تائيد نهايی می تواند قابل قبول باشد. »
اين روزنامه نوشته که برخلاف وزير بهداشت ، نيروی انتظامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر معتقدند شربت ترياک ماده مناسبی برای ترک اعتياد است.
وارد کردن اتهام به یعقوب مهرنهاد پس از اعدام
روزنامه ايران ، ارگان رسمی دولت ، دو روز پس از اعدام يعقوب مهرنهاد فعال مدنی و روزنامه نگار در زاهدان ، اتهام وی را « محارب و مفسد فی الارض » اعلام کرده است.
اين روزنامه به نقل از سخنگوی قوه قضائيه نوشته اتهام یعقوب مهرنهاد محاربه ، افسادفی الارض، تشکيل باند و همکاری با گروه عبدالمالک ريگی است.
روزنامه دولتی ايران از قول سخنگوی قوه قضائیه همچنين ادعا کرده که يعقوب مهرنهاد « اقدام هايی عليه امنيت ملی نيز انجام داده بود که سرانجام پس از قطعی شدن حکم محکوميتش به دار آويخته شد. »
اين روزنامه هيچ اشاره ای به مصاديق و اسناد اقدام عليه امنيت ملی اين روزنامه نگار زاهدانی ، که بامداد ۱۴ مرداد پس از ۱۵ ماه بازداشت در زاهدان اعدام شد ، نکرده است.
احضار وکیل فعالان سیاسی به دادگاه
روزنامه اعتماد ملی ، از « احضار خليل بهراميان وکيل برخی از متهمان سياسی به دادگاه » خبر داده است.
به نوشته اين روزنامه وی که وکالت افرادی همچون اکبر محمدی ، حشمت‌الله طبرزدی ، احمد باطبی، فرزاد کمانگر، حسام فيروزی و بسياری ديگر از فعالا‌ن دانشجويی و سياسی را بر عهده داشته « به دلايل نامعلومی » به شعبه دوم بازپرسی دادسرای کارکنان دولت احضار شده است.
از میان موکلان آقای بهرامیان اکبر محمدی دو سال پیش در زندان به مرگ مشکوکی جان باخت ،و فرزاد کمانگر معلم و فعال صنفی فرهنگی در استان کردستان به اعدام محکوم شده و در آستانه اجرای حکم اعدام قرار دارد.
بوش: کره شمالی هنوز در محور شرارت است
جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، گفت که اقدامات کره شمالی هنوز به اندازه ای نيست که مستحق بيرون رفتن از فهرست کشورهای عضو محور شرارت و حامی تروريسم باشد.
جورج بوش که به کره جنوبی سفر کرده است روز چهارشنبه همراه با همتای کره ای خود، خواستار آن شد که کره شمالی با پذيرش يک برنامه راستی آزمايی، برنامه های هسته ای خود را هر چه بيشتر شفاف کند.
دو رييس جمهوری، با اتخاذ موضعی مشترک، از کره شمالی خواستند جزييات بيشتری از برنامه نظامی هسته ای خود که اين کشور به تازگی آن را کنار گذاشت، ارائه کند تا مشمول مشوق های بيشتر اقتصادی و سياسی شود.
جورج بوش پس از ديدار با رييس جمهوری کره جنوبی، در يک کنفرانس خبری گفت: «من درباره فعاليت های غنی سازی اورانيوم و همچنين آزمايش و گسترش جنگ افزار هسته ای و برنامه های موشک بالستيک (کره شمالی) نگرانم.»
رییس جمهوری آمریکا افزود: «بهترين شيوه رويکرد و پاسخ به اين نگرانی ها، در پيش گرفتن اقدامات قاطع راستی آزمايی است.»
لی ميونگ باک، رييس جمهوری کره جنوبی نيز که با وعده اتخاذ مواضع محکم تر دربرابر همسايه شمالی خود، در ماه فوريه به قدرت رسيد، گفت: «هدف ما تزلزل ناپذير است و آن اين است که شبه جزيره کره شمالی بايد عاری از جنگ افزار هسته ای بشود. اگر ما با شکيبايی و هماهنگی کار کنيم راستی آزمايی می تواند به نحو احسن اجرا شود و من معتقدم کره شمالی بايد در اين باره همکاری کند.»
جورش بوش اقدام اخير کره شمالی در انهدام بخشی از نيروگاه اتمی يونگ بيونگ در ماه ژوئن را «گامی مثبت» خواند.
ايالات متحده در واکنش به اين اقدام و با استناد به قانون «تجارت با دشمن» برخی از تحريم های خود عليه پيونگ یانگ را ملغی کرد.
آقای بوش با اين حال، گفت که وی هنوز هم کره شمالی را عضوی از «محور شرارت» می داند.
رییس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۲ ايران، عراق و کره شمالی را به دليل آنچه که وی تلاش این کشورها برای دستيابی به جنگ افزارهای کشتار جمعی خواند، جز محور شرارت اعلام کرد.
ايالات متحده، چين، روسيه، کره شمالی و ژاپن سال هاست که با کره شمالی گفت و گو می کنند تا اين کشور به ازای کمک های اقتصادی و بشردوستانه از برنامه هسته ای خود دست بکشد.
ايالات متحده اعلام کرده است که اگر کره شمالی يک برنامه همه جانبه راستی آزمايی ارائه دهد، ممکن است واشینگتن در ماه جاری ميلادی اين کشور را از فهرست کشورهای حامی تروريسم خارج کند.
کره شمالی در ماه ژوييه، با نظارت بین المللی و يک چهارچوب زمانی برای تکميل روند نابودی تاسيسات مهم هسته ای خود، موافقت کرد.
آقای بوش که پيش از حضور در مراسم گشايش بازی های المپيک پکن به کره جنوبی رفته است، همچنين دولت چين را برای محدود کردن آزادی های مذهبی مورد انتقاد قرار داد.
رييس جمهوری ايالات متحده با اين حال تاکيد کرد که شرکت او در مراسم گشايش بازی های المپيک تنها به منظور ادای احترام به مردم چين است و از آن برای انتقاد از سياست های دولت اين کشور استفاده نخواهد شد.
قذافی: ایران در همان مسیر دوران صدام پیش می رود
معمر قذافی، رهبر ليبی ايران را کشوری «گستاخ» خطاب کرد و گفت: ايران در همان مسير عراق دوران صدام حسين پيش می رود که به دلیل مقابله با غرب به آن حمله شد.
قذافی می گويد: ايران ضعيف تر از آن است که بتواند به تنهايی با چالش های پيش رو به مقابله بپردازد.
رهبر ليبی روز سه شنبه در جريان ديدار خود از تونس گفت: «آنچه که ايران انجام می دهد غرور و تکبر محض است. اگر اقدامی عليه ايران صورت گيرد اين کشور به سرنوشت عراق دچار خواهد شد. ايران قوی تر از عراق نيست و نخواهد توانست که مقاومت کند.»
اشاره معمر قذافی به حمله سال ۲۰۰۳ نيروهای ائتلاف به رهبری آمريکا به عراق است که هدف از اين حمله نيز قصد عراق برای دستيابی به سلاح هسته ای اعلام شد.
جمهوری اسلامی ايران که از سال پيش بر سر پرونده هسته ای خود با غرب در چالش به سر می برد با خواست قدرت های بزرگ جهانی برای تعليق فعاليت های غنی سازی اورانيوم مخالفت کرده است.
در روزهای اخير و پس از امتناع ايران برای پاسخ به بسته پيشنهادی غرب، فشارهای آمريکا و کشورهای اروپايی برای تشديد تحريم ها عليه جمهوری اسلامی ايران به شدت افزايش يافته است.
معمر قذافی در بخش ديگری از سخنان خود گفت: کشورهايی که انزوا را انتخاب می کنند محکوم به شکست هستند.
معمر قذافی در سال ۱۹۶۹ و در جريان يک کودتای نظامی در ليبی به قدرت رسيد و کشورش برای سال های متمادی از سوی غرب تحت تحريم و انزوای بين المللی قرار داشت.
اين کشور در سال ۲۰۰۳ برنامه های توليد سلاح کشتار جمعی خود را متوقف کرد و در سال های اخير تلاش کرده است که روابط خود را با کشورهای غربی بهبود بخشيد.
وی افزود: «هيچ کشوری در آينده نمی تواند روی پای خود بايستد. چالش هايی که ايران با آنها روبرو است بزرگتر از توانايی اين کشور برای غلبه بر آنها است.»
به گفته وی، آينده از آن اتحاديه های منطقه ای از جمله اتحاديه آفريقا و اتحاديه اروپا است.
ادای احترام به قربانیان حمله اتمی به هیروشیما
در مراسم شصت و سومين سالگرد اولين حمله اتمی به هيروشيما، روز چهارشنبه دهها هزار نفر به قربانيان این حمله، ادای احترام کردند.
در ساعت ۸:۱۵ صبح روز چهارشنبه برابر با زمان دقيق اصابت بمب اتمی به شهر هيروشيما، زنگ ها به صدا درآمد و ۴۵ هزار نفر حاضران در مراسم، به احترام قربانيان، يک دقيقه سکوت کردند.
در اين مراسم که با حضور ياسو فوکودا، نخست وزير ژاپن و تعدادی از بازماندگان حادثه در پارک يادبود صلح برگزار شد، تاداتوشی آکيبا، شهردار هيروشيما گفت: «ما به دنبال از بين بردن سلاح هسته ای هستيم.»
وی از رییس جمهور آينده امريکا خواست که از قطعنامه از بين بردن سلاح های هسته ای حمايت کند.
آقای آکيبا گفت: «سال گذشته ۱۷۰ کشور جهان به نفع ژاپن، خواستار تصويب قطعنامه ای برای از بين بردن سلاح هسته ای شدند و تنها سه کشور از جمله آمريکا با آن مخالفت کردند.»
شهردار هيروشيما که در مراسم بزرگداشت ۱۴۰ هزار کشته شده بمب اتمی سخن می گفت ابراز اميدواری کرد:« ما فقط می توانيم اميدوار باشيم که رییس جمهور آينده امريکا که نوامبر امسال انتخاب خواهد شد، به اين درخواست با وجدان خود پاسخ دهد.»
به گفته وی، آثار انفجار اين بمب برای دهه ها در ذهن و روح بازماندگان باقی مانده است و افزود: « صداها، تصاوير و اشکالی که در جهنم آن روز شهر ناپديد شدند هرگز از قلب نجات يافتگان خارج نشده است.»
شهردار هيروشيما همچنين خواستار کمک های بيشتر جسمی و روحی به نجات يافتگان حادثه هيروشيما شد.
با پايان يافتن سخنرانی شهردار هيروشيما، هزاران کبوتر به نشانه قربانيان شهر بر فراز بنای يادبود پارک صح به پرواز درآمدند.
هونوکا ايما، يک پسر ۱۱ ساله ژاپنی نيز که در مراسم شرکت کرده بود، گفت:« بچه هايی که ۶۳ سال قبل، از خانه شان بيرون آمده بودند و يا در راه کارخانه ها بودند، هرگز به خانه شان بازنگشتند. بمب اتمی، آنها را از داشتن يک زندگی طبيعی محروم کرد.»
در مراسم امسال، برای اولين بار نماينده ای از کشور چين، که دارای سلاح اتمی است، شرکت کرده بود. پيش از اين تنها نمايندگان کشورهای هند، پاکستان و روسيه در اين مراسم شرکت کرده بودند.
تاکنون هيچ نماينده ای از کشورهای فرانسه، بریتانيا، کره شمالی و ايالات متحده آمريکا در اين مراسم حضور نیافته است.
در سال ۱۹۴۵، در روزهای پايانی جنگ جهانی دوم، آمريکا شهر هيروشيما را مورد حمله اتمی قرار داد که در اين حمله ۱۴۰ هزار نفر کشته شدند. به گفته مقامات ژاپني، آمار کته شدگان اين حادثه، با احتساب مجروحان به ۲۶۰ هزار نفر رسيده است.
سه روز بعد، در نهم اوت ۱۹۴۵، ارتش آمريکا يک بمب پلوتونيومی را بر روی شهر ناکازاکی فرود آورد که سبب مرگ ۸۰ هزار نفر شد.
مشخصات ۴۰ ميليون کارت بانکی در آمریکا دزدیده شد
مقام های قضايی آمريکا ۱۱نفر را متهم به دزديدن و فروش مشخصات بيش از ۴۰ ميليون کارت اعتباری و بانکی، از دست کم نه فروشگاه اين کشور کرده اند.
وزارت دادگستری آمريکا گفته است که این حادثه احتمالا مهمترين حمله هکرها به سايت های اينترنتی در تاريخ اين کشور است.
مقام های آمريکايی می گويند: اين ۱۱ نفر جزء یک شبکه بين المللی هستند و سه نفر از این هکرها آمريکايی، دو نفر چينی، سه نفر از اوکراين، يک نفر از بلاروس و سه نفر ديگر از استونی هستند.
اين سارقين هويت متهم شده اند که مشخصات کارت های اعتبار دزديده شده را در سرورهای کامپيوتری در چند کشور مختلف از جمله اوکراين پنهان می کردند.
مايکل موکيزی، دادستان کل آمريکا در اين مورد گفته است که تاثير منفی چنين سرقتی می تواند سال ها در زندگی قربانی ها ادامه پيدا کند.
مايکل جی سوليوان از مقامات قضايی آمريکا نیز به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است: «ما هنوز نتوانستيم مشخصات تمامی افرادی را که شماره کارت بانکي شان دزديده شده پيدا کنيم. احتمالا بسياری از آنها هنوز اطلاع ندارند که چه اتفاقی افتاده است.»
وی افزود: عمليات وزات دادگستری و سازمان های امنيتی آمريکا برای شناسايی اين باند بين المللی از اواخر سال ۲۰۰۶ آغاز شد.
اين افراد با استفاده از نرم افزارهای کامپيوتری توانسته اند وارد سيستم اطلاعاتی برخی از فروشگاه ها و بانک ها شده و مشخصات کارت های اعتباری را بدزدند.
فروشگاه هايی چون تی جی ايکس، ، بارنز اند نوبل و فروشگاه کفش دی اس دبليو مورد هدف سارقين قرار گرفته اند.
مايکل چرتوف، وزير امنيت داخلی آمريکا نيز، اعلام کرده است که اين شبکه بين المللی در اروپای شرقی، چين، فيليپين و تايلند فعال است و بسياری از سارقين مشخصات کارت های اعتباری خارج از مرزهای آمريکا هستند.
آقای چرتوف افزوده است: سرقت هويت اشخاص و مشخصات کارت های اعتباری فعاليتی جنايتکارانه است ولی امنيت ملی آمريکا را تهديد نمی کند.
وزير امنيت داخلی آمريکا گفت: اين ماجرا نشان می دهد که تا چه حد در قرن بيست و يکم ما با چنين مشکلاتی روبرو خواهيم بود.
در همين حال مقام های قضايی اعلام کردند که يکی از دستگير شدگان شخصی به نام آلبرتو گونزالس است که برای سازمان های امنيتی آمريکا خبرچينی می کرده است.
احتمال دارد وی به حبس ابد محکوم شود.
اقتصاد: سکانداری تازه برای وزارتخانه ای حاشیه ای
با کسب ۲۱۷ رای موافق از مجموع ۲۷۱ نماينده حاضر در نشست علنی سه شنبه، پانزدهم مرداد ماه مجلس شورای اسلامی، شمس الدين حسينی به عنوان دومين وزير امور اقتصادی و دارايی دولت نهم به ساختمان وزارتخانه خيابان باب همايون راه يافت.
چهره ای ناشناخته
داوود دانش جعفری، سلف او، در اوايل ارديبهشت ماه گذشته با تلخی و اعتراض اين وزارتخانه را ترک گفت و سخنان او در مراسم توديع، «رنجنامه» ای شد آغشته به انتقادهای تند عليه محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی و سياست های اقتصادی او.
آقای دانش جعفری، که حدود سی و سه ماه بر کرسی وزارتخانه امور اقتصادی و دارايی تکيه زده بود، هنگام ترک مقام خود بسياری از ملاحظات را کنار گذاشت و تلويحا گفت که اين وزارتخانه نقشی حاشيه ای دارد و سياست اقتصادی کشور مستقيما از سوی نهاد رياست جمهوری اداره می شود.
داوود دانش جعفری، انحلال سازمان مديريت و برنامه ريزی را، که به ابتکار محمود احمدی نژاد انجام گرفت، اقدامی حساب نشده توصيف کرد که، به گفته او، « جز ايجاد سرخوردگی و ياس برای کارکنان اين سازمان عظيم اثر ديگری نداشت.»
در مجموع از سخنان آقای دانش جعفری در مراسم توديع چنين بر می آمد که در دولت محمود احمدی نژاد، وزير امور اقتصادی و دارايی نه در تنظيم و اجرای بودجه کشور نقشی ايفا مي کند، و نه در بسياری ديگر از عرصه های پولی و مالی.
در فاصله کنار رفتن داوود دانش جعفری و انتصاب وزير تازه، سرپرستی وزارت امور اقتصادی و دارايی به حسين صمصامی سپرده شد که اعتبار چندانی در محافل کارشناسی جمهوری اسلامی برای خود فراهم نياورد، به ويژه با سخنان اخيرش درباره ضرورت کاهش چشمگير بهای ارز.
شمس الدين حسينی، سکاندار تازه اين وزارتخانه، از سوابق اجرايی و نيز نوشته هايی در عرصه اقتصادی برخوردار است و در مجموع بيش از آقای صمصامی جدی گرفته شده است. با اين همه وزير تازه در محافل کارشناسی و دانشگاهی جمهوری اسلامی چهره چندان شناخته شده ای نيست و در رويداد های اقتصادی چند سال گذشته نامی از او به ميان نيامده است.
او دبير کار گروه تحول اقتصادی دولت نيز هست و گويا اجرای طرحی به همين نام، که از سوی محمود احمدی نژاد پيشنهاد شده، به او سپرده خواهد شد.
اين طرح، که از آن با اصطلاح انقلاب يا جراحی اقتصادی نيز ياد شده، تازه ترين شعاری است که محمود احمدی نژاد در پايان دوران چهار ساله زمامداری اش به منظور به دست گرفتن دوباره ابتکار در عرصه داخلی کشور پيش کشيده، در شرايطی که کارنامه اقتصادی بسيار ضعيف دولتش طی سه سال گذشته، به شدت بر آينده سياسی او سنگينی می کند.
پايان راه
به گفته سخنگويان دولت، طرح تحول اقتصادی ناظر بر انجام اصلاحات در هفت «نظام کليدی» است که عبارت باشند از بهره وری، يارانه ها، ماليات، گمرک، بانک، ارزشگذاری پول ملی و توزيع کالا ها و خدمات.
به رغم اين سخنان کلی، جزييات اين طرح همچنان ناشناخته مانده و يکی از مهم ترين ماموريت های آقای حسينی، به احتمال فراوان، ارائه يک متن منسجم در اين زمينه است.
آيا وزير تازه در مبارزه با تورم، و ديگر گرفتاری های بنيادی اقتصاد ايران، توفيقی بيش از داوود دانش جعفری به دست خواهد آورد؟ پاسخگويی مثبت به اين پرسش به خوشبينی فراوان نياز دارد. سياستگذاری اقتصادی جمهوری اسلامی، طی سه سال گذشته، عمدتا در نهاد رياست جمهوری متمرکز شده و بعيد به نظر مي رسد که محمود احمدی نژاد و حلقه اصلی مشاوران وفادار او امکان مانور فراوانی را برای کارشناسان ساختمان باب همايون فراهم آورند.
مانع ديگر بر سر راه وزير تازه امور اقتصادی و دارايی، شرايط سياسی کنونی در ايران است.
دولت نهم به پايان راه خود نزديک می شود و تنش های اوج گيرنده سياسی، عرصه را بر اصلاحات اقتصادی تنگ می کند؛ حتی اگر فرض بر آن گذاشته شود که رييس جمهوری در آزمون قدرت سر انجام با الزامات سياست اقتصادی آشنا شده و به انجام اصلاحات بنيادی در اين عرصه، واقعا ايمان آورده باشد.
به علاوه پرونده هسته ای و ديگر چالش های سياست خارجی همچنان بر جدول اولويت های جمهوری اسلامی سنگينی می کند و طبعا اقتصاد را تحت الشعاع قرار می دهد.
کاخ سفید: ۱+۵ مجازات ایران را تشدید می کند
دینا پرينو، سخنگوی کاخ سفيد، روز چهارشنبه اعلام کرد که ايالات متحده و متحدانش در واکنش به پاسخ ضعيف ايران به پيشنهاد جامعه جهانی برای تعليع برنامه اتمی اش اقدام های «تنبيهی» عليه تهران در پيش خواهند گرفت.
خانم پرینو که جورج بوش، رييس جمهوری ايالات متحده آمریکا را در سفر آسيايی اش همراهی می کند گفت: «در نبود يک پاسخ مثبت به پيشنهاد سخاوتمندانه ای که ما در بسته مشوق های مان گنجانديم، بر اين باوريم که متحدان (ما) گزينه ای جز اتخاذ اقدام های تنبيهی بيشتر ندارند.»
پیشتر اعلام شده بود که آمریکا، بريتانيا، چين، فرانسه، روسيه و آلمان روز چهارشنبه در باره پاسخ کتبی ايران به بسته پيشنهادی ۱+۵ گفت و گوی تلفنی خواهند داشت.
سخنگوی کاخ سفید در ادامه گفت: «به نظر من ايرانی ها برای پاسخ دادن به متحدان بسيار تعلل کرده اند، از اين رو گمان می کنم مهمترين چيزی که ما می توانيم انجام دهيم اين است که بگذاريم مديران سياسی کنفرانس تلفنی خود را برگزار کنند و درباره گام بعدی تصميم بگيرند.»
ايران در نامه ای يک صفحه ای که روز سه شنبه به دفتر خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، تسليم کرد، اعلام کرده است در اولين فرصت ممکن پاسخ «شفاف» خود را ارائه خواهد کرد.
ايران بدون اشاره به اين که غنی سازی اورانيوم را متوقف خواهد کرد يا نه و اینکه چه زمانی پاسخ «شفاف» خواهد داد، گفته است:« برای پاسخ به بسته پيشنهادی، برخی مسايل می بايست روشن شوند.»
در نامه جمهوری اسلامی ايران آمده است:«ايران آماده است تا در اولين فرصت ممکن پاسخ شفاف خود را به پيشنهاد شما ارائه کند، در حالی که انتظار دارد که پاسخ شفاف شما را در مورد پرسش های ما و همين طور ابهامات دريافت کند.»
از سوی ديگر فرانسه، عضو گروه ۱+۵ نيز پاسخ ايران به بسته پيشنهادی اين گروه را «ناکافی» دانست.
وزارت امور خارجه فرانسه، با اشاره به نامه ای که از سوی سعيد جليلی، مذاکره کننده هسته ای ايران برای خاوير سولانا، فرستاده شده است، اعلام کرد: پاسخ ايران درباره اين پرسش که آيا تهران غنی سازی را تعليق خواهد کرد يا نه، هيچ گونه شفافيتی نداشته است.
رومن نادال، سخنگوی وزارت امورخارجه فرانسه گفت: «(ايران) بار ديگر پاسخ روشن ندادن را انتخاب کرده است.»
سفر معاون البرادعی به تهران
در همين حال، مارک ويد ريکر، سخنگوی آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه اعلام کرد که يک مقام بلندپايه اين آژانس روز پنجشنبه به تهران می رود.
آژانس جدا از نظارت بر فعاليت های هسته ای ايران، به دنبال آن است که ايران درباره برنامه هسته ای خود در سال های گذشته توضيح دهد.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در گزارش هايی که تا کنون درباره فعاليت های هسته ای ايران منتشر کرده، گفته است که نتوانسته درباره صلح آميز بودن برنامه هسته ای ايران به نتیجه ای برسد. ايران هر گونه انحراف در برنامه اتمی خود به سوی اهداف نظامی را رد می کند.
سال گذشته ۱۶ سازمان اطلاعاتی آمريکا در گزارشی مشترک اعلام کردند که ايران از سال ۲۰۰۳ برنامه نظامی هسته ای خود را متوقف کرده است ولی به رغم این ارزیابی، برنامه هسته ای ایران همچنان با نگرانی از سوی کشورهای غربی دنبال می شود و این کشورها می گویند که ایران در پی ساخت بمب اتمی است.
نقل قول احمدی نژاد از رهبر ایران تنش آفرین شد
نقل قول از رهبر جمهوری اسلامی ايران برای تاييد وزيران پيشنهادی محمود احمدی نژاد جنجال تازه ای را در مجلس بوجود آورد که باعث دخالت دفتر آيت الله خامنه ای در اين موضوع شد.
نمايندگان معترض مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه با ارائه تذکرهای آيين نامه ای نسبت به نتايج رای گيری برای سه وزير پيشنهادی رييس جمهوری ايران اعتراض کردند و آن را مخدوش دانستند.
اين نمايندگان به اين بخش از سخنان محمود احمدی نژاد در جلسه روز سه شنبه مجلس ايراد گرفتند که برای تاييد نامزدهای وزارت اقتصاد، کشور و راه و ترابری به صورت «تاييد آميز» از رهبر جمهوری اسلامی ايران نقل قول کرده بود.
جلسه روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی پس از آن داغ شد که برخی از نمايندگان اصولگرای مجلس، علی کردان نامزد تصدی پست وزارت کشور را به «جعل مدرک دانشگاهی» از دانشگاه آکسفورد و« فساد اخلاقی» متهم کردند.
در واکنش به اين اظهارات، رييس جمهوری ايران در آخرين دفاعيات خود از وزيران پيشنهادی گفت: « جناب کردان ... ۳۰ سال در خدمت انقلاب و در تمام مدت در مسووليتهای مهم و بعضا حساس بوده است. زندگی، خانواده، مواضع و کارکرد او هم مشخص است.»
محمود احمدی نژاد که سخنانش در خبرگزاری های مهر و ايسنا به صورت کامل منعکس شده است، افزود: «وقتی خدمت آقا رفتيم، عرض من يک دقيقه هم نشد. من سير را گفتم و ايشان پرسيدند چقدر آقای کردان را می شناسيد و من هم توضيح دادم و ايشان گفتند بسيار خوب، برويد و تلاش کنيد که ايشان رای بياورد.»
الياس نادران، نماينده تهران روز چهارشنبه به اين بخش از سخنان رييس جمهوری اسلامی ايران اعتراض کرده و گفت: «برداشت از سخنان آقای رييس جمهور در جلسه رای اعتماد به وزير پيشنهادی کشور و نقل قول او از رهبر انقلاب اين بود که رهبری با کردان موافقند.»
وی افزود: «متاسفانه برای اولين بار طی ۳۰ سال گذشته در مجلس هشتم از مقام معظم رهبری برای رای آوردن يا نياوردن وزرای پيشنهادی هزينه و خلاف رويه و شأن نظام و مجلس رفتار شد و براساس همين مستندات بود که نمايندگان رای دادند.»
اين نماينده مجلس اظهار داشت:« امروز صبح برخی نمايندگان در گفت وگو با بنده، دليل رای شان را مستندات اعلامی از سوی مقام معظم رهبری و وزير اطلاعات اعلام کردند؛ حال اگر استنادات درست نباشد نتيجه رای گيری چگونه بايد کشف شود؟»
پيشتر، روزنامه کيهان در يادداشتی به قلم حسين شريعتمداری، نماينده ولی فقيه در اين روزنامه، اظهارات محمود احمدی نژاد را رد کرده و گفته بود: « ديروز (سه شنبه)، برادر عزيزم جناب آقای دکتر احمدی نژاد... در حالی که برای دفاع از وزرای پيشنهادی خود پشت تريبون رفته بود، سخنی از قول رهبر معظم انقلاب درباره وزيران پيشنهادی نقل کرد که نگارنده با اطلاع دقيقی که از اصل ماجرا دارم، می دانم و کمترين ترديدی ندارم که متأسفانه اين نقل قول، مخدوش و غير واقعی بوده است و با نظر ارائه شده از سوی رهبرمعظم انقلاب، تفاوتی نزديک به تناقض دارد.»
وی در يادداشت خود افزود: «با عرض پوزش از آقای احمدی نژاد بايد گفت در سخنان ديروز ايشان، نظر واقعی آقا تحريف شده بود، به گونه ای که انگار رهبر معظم انقلاب نه فقط با وزرای پيشنهادی آقای احمدی نژاد موافقت کامل داشته اند، بلکه نمايندگان مجلس را برای دادن رأی بالا به آنها تشويق و ترغيب هم کرده اند!»
دخالت دفتر رهبر ایران
به دنبال تنش های روز چهارشنبه در مجلس و يادداشت روزنامه کيهان، دفتر آيت الله خامنه ای به اين موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد که نظر رهبر جمهوری اسلامی «عدم مخالفت» با وزيران بوده است.
اين دفتر در اطلاعيه خود گفته است: « نقل قول جناب آقای رييس جمهور از مقام معظم رهبری در رابطه با بعضی از اعضای پيشنهادی مربوط به کابينه، با توجه به مجموعه مذاکراتی که در اين مورد صورت گرفته است، خلاف واقع نيست و مضمون آنچه ايشان ذکر کرده اند، همان عدم مخالفت است.»
اين نخستين بار نيست که رهبری جمهوری اسلامی ايران برای فرو نشاندن تنش های ميان دولت و مجلس مستقيما به دخالت می پردازد.
آيت الله خامنه ای ماه گذشته نيز با صدور حکم حکومتی به دفاع از محمود احمدی نژاد پرداخت و ادامه کار سرپرست وزارت امور اقتصاد و دارايی که دوره فعاليت قانونی وی پايان يافته بود، را تاييد کرد.
نمايندگان مجلس شورای اسلامی با اعتراض به دولت آقای احمدی نژاد وی را به ضعف و سستی در معرفی وزير برای اين وزارتخانه متهم کرده بودند.
رييس جمهوری ايران دو هفته پيش سه نامزد برای تصدی وزارتخانه های اقتصاد، کشور و راه و ترابری معرفی کرد که در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس هر سه آنها به رغم برخی مخالفت های شديد، از سوی نمايندگان مجلس تاييد شدند.
علی لاريجانی، رييس مجلس شورای اسلامی گفته است: رای اعتماد مجلس به سه وزير پيشنهای دولت در ‏شرايط کنونی به مصلحت کشور ‏بود.
آقای لاريجانی سه شنبه شب افزود: مجلس با آگاهی به وجود برخی نواقص در کار ‏وزيران پيشنهادی برای اينکه حمايت خود را از دولت نشان ‏دهد به وزيران پيشنهادی دولت رأی اعتماد داد.
دو تن از وکلای دراویش گنابادی روانه زندان شدند
بر اساس گزارش های رسیده از ایران، دو تن از وکلای دراويش گنابادی به همراه چند تن ديگر از دراويش اين فرقه روز چهارشنبه روانه زندان شدند.
فرشيد يداللهی و اميد بهروزی، دو تن از وکلای مدافع دراويش گنابادی که پروانه وکالت شان به سبب دفاع از محکومان حادثه قم باطل شده بود روز چهارشنبه روانه زندان عادل آباد شيراز شدند.
به گفته آقای يداللهی، دادگاه قم نيابت قضايی را به دادگاه شيراز داده است که وی و همکارش را به زندان عادل آبد شيراز منتقل کنند.
اين دو، وکالت سيدحسن شريعت واقف حسينيه شريعت را در بهمن ماه ۸۴ در قم عهده دار بودند.
فرشيد يداللهی ساعاتی پيش از رفتن به زندان به راديو فردا گفت که اتهامات وارد به وی شامل اخلال در امنيت عمومی و تمرد از دستور مامور بوده است و به دليل همين اتهامات در شعبه ١١٢ جزايی قم به تحمل يکسال حبس، ۷۴ ضربه شلاق، ۵ سال محروميت از وکالت، ٣۰۰ هزار تومان جزای نقدی و معرفی ماهيانه به اداره اطلاعات محکوم گرديده است.
در دادگاه تجديد نظر اين مجازات به يک ميليون ٢۰۰ هزار تومان جزای نقدی تبديل شد.
فرشيد يداللهی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اينکه چرا از پرداخت جزای نقدی خودداری کرده است گفت: «من در مکتبی آموزش ديده ام که موافقت و همراهی با برادران ايمانی را وظيفه خود می دانم. بسياری از دراويش دستگير شده کسانی بودند که توان پرداخت چنين مبلغی را نداشتند و من هم جوانمردی نديدم که به عنوان وکيل و برادر آنها، خودم را از آنان جدا کنم.»
در همين حال اميد بهروز وکيل ديگری که روز چهارشنبه به زندان منتقل شد در پاسخ به سئوال راديو فردا که مسئولان چه دليلی برای ابطال پروانه وکالت وی اعلام کرده اند گفت: به وی گفته شده که مسئولان کانون وکلا تنها «گزارش وزارت اطلاعات» را دليل ابطال پرونده وی خوانده اند.
بهمن ماه سال ۸۴ در جريان تهاجم لباس شخصی ها به حسينيه شريعت در قم که وابسته به فرقه دارويش گنابادی بود، اين مرکز دينی به طور کامل تخريب شد و بيش از ۱۲۰ نفر از دروايش معترض توسط نيروهای امنيتی و اطلاعاتی بازداشت شدند.
ارديبهشت ماه گذشته و در ادامه برخورد جمهوری اسلامی ايران با دراويش سلسله نعمت اللهی گنابادی، منصور مرعشی و محمدعلی جان نثار، دو تن از دراويش اين سلسله در قم بازداشت شدند.
بازداشت افراد وابسته به دروایش گنابادی همواره با اعتراض های داخلی و خارجی روبرو شده است ولی مقام های جمهوری اسلامی ايران اعتنايی به اين واکنش ها نکرده اند.
مشاور اسد قتل ژنرال عالیرتبه سوریه را تایید کرد
دولت سوريه روز چهارشنبه خبر ترور يک ژنرال عالی رتبه اين کشور را تاييد کرد. رسانه های عرب در گزارش های خود از وی به عنوان رابط ارتش سوريه با گروه حزب الله لبنان ياد می کنند.
بوثينا شعبان، مشاور بشار اسد، رييس جمهور سوريه در کنفرانس خبری روز چهارشنبه گفت: محمد سليمان افسر ارتش اين کشور ترور و به قتل رسيده است و تحقيقاتی در مورد جزييات اين حادثه در جريان است.
روز يکشنبه برای اولين بار رسانه های عربی خبر کشته شدن ژنرال محمد سليمان را منتشر کردند. روزنامه الحيات از قول منابع مطلع در لبنان گزارش داد که اين افسر ارشد ارتش سوريه کشته شده است.
روزنامه الحيات در گزارش خود افزود که دليل و جزييات اين ترور هنوز مشخص نيست اما منابع مطلع می گويند او مسئول فعاليت های بسيار حساس و محرمانه بوده و جزء رهبران دستگاه های امنيتی و مقامات ارشد دولت سوريه بوده است.
سايت خبری عرب زبان «ال بوابه» اولين رسانه ای بود که نام اين افسر ارشد را برملا کرد و گفت که او مسئول ارتباط سوريه با گروه حزب الله لبنان بوده است.
اين سايت خبری در گزارش خود مدعی شد که محمد سليمان با گلوله تفنگ های دور برد و در شهر ساحلی طارطوس در لبنان کشته شده و قرار است روز يکشنبه در زادگاه خود در شهر اريکش سوريه به خاک سپرده شود.
روزنامه لبنانی المستقبل که مواضع ضد سوريه دارد، در مطلب خود به نقل از يک سايت خبری سوريه نوشت: محمد سليمان فرمانده امنيتی کاخ رياست جمهوری و از افراد بسيار نزديک به بشار اسد است. المستقبل در گزارش خود به ارتباط اين مقام سوری با حزب الله لبنان هيچ اشاره ای نکرد.
مقامات حزب الله لبنان نيز به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته اند که چنين فردی را نمی شناسند و اطلاعی از ترور وی ندارند.
ترور ژنرال محمد سليمان شش ماه پس از ترور عماد مغنيه، فرمانده نظامی ارشد گروه حزب الله لبنان صورت می گيرد، تروری که حزب الله، اسراييل را مسئول آن معرفی کرد.
عماد مغنيه در ۱۲ فوريه سال جاری بر اثر بمب گذاری در اتومبيل وی درشهر دمشق کشته شد. دولت اسرائيل هر گونه دخالتی در اين حادثه را تکذيب کرده است.
جشنواره فيلم لوکارنو و حضور دو فيلمساز ايرانی
دو فیلمساز ایرانی در جشنواره فيلم لوکارنو سوئيس که شامگاه چهارشنبه شصت و يکمين دوره خود را آغاز خواهد کرد، حضور دارند.
در اين دوره جشنواره که تا روز ۱۶ اوت ادامه خواهد داشت ۳۸۰ فيلم، از جمله ۲۰۳ فيلم بلند به نمايش در خواهند آمد.همچون چند سال اخير دست اندرکاران جشنواره لوکارنو بيشتر در نظر دارند فيلم های نخست فيلمسازان را به نمايش بگذارند.
کميسيون انتخاب فيلم های اين دوره برای گزينش فيلم های جشنواره، دو هزار فيلم را از نظر گذراند. ۸۷ فيلم انتخاب شده از اين مجموعه برای نخستين بار در سطح جهان به نمايش در می آيند.
۱۸ اثر از ۱۷ کشور مختلف برای به دست آوردن جايزه اصلی يوزپلنگ طلايی به رقابت خواهند پرداخت.
شصت و يکمين دوره جشنواره فيلم لوکارنو همچنين مروری بر آثار نانی مورتی، فيلمساز نامی ايتاليايی را خواهد داشت؛ فيلمسازی که در سال ۱۹۹۴ جايزه بهترين کارگردانی را برای فيلم «دفترچه خاطرات خصوصی» و در سال ۲۰۰۱ نخل طلای جشنواره کن را برای فيلم «اتاق پسر» دريافت کرد.
«يوزپلنگ افتخاری» امسال جشنواره به آموس گيتائی، فيلمساز ۵۸ ساله اسرائيلی، اهدا خواهد شد. آموس گيتائی فيلمسازی است که با سبک خاص خود مضامين سياسی و اجتماعی جامعه اسرائيل را به تماشاگران عرضه می کند.
در جشنواره امسال، فيلم های اروپايی نسبت به فيلم های آمريکايی حضور چشمگيرتری دارند. اين در حالی است که سال گذشته فيلم های آمريکايی به ويژه با موضوعاتی در باره جنگ شرکت گسترده ای داشتند.
فيلم بريتانيايی «ديدار دوباره برايدزهد» ساخته جولين جارولد در ميدان پيازای شهر لوکارنو جشنواره اين دوره را افتتاح خواهد کرد.
بخش رقابتی اين دوره در دو قسمت جداگانه «بخش مسابقه بين‌الملل» و «سينماگران زمان حال» برگزار خواهد شد.
«سينماگران زمان حال» از فيلم های مستند و غيرمستند تجربی و غيرمتعارف فيلمسازان تشکيل شده است.
بخش «يوزپلنگ های فردا» به نمايش فيلم های کوتاه اختصاص دارد. در اين بخش فيلم کوتاه «آرايشگر بغداد» به زبان عربی ساخته مسعود بخشی، فيلمساز ايرانی، پخش می‌شود.
جشنواره فيلم لوکارنو که پس از جشنواره های کن، ونيز و برلين از مهم ترين جشنواره های فيلم اروپا به شمار می آيد با نمايش فيلم ها در ميدان معروف پيازا، در فضای باز و بر پرده بزرگ، جلوه منحصر بفردی دارد. در اين ميدان نزديک به هشت هزار تماشاگر به ديدن فيلم ها می نشينند و فيلم مورد علاقه خود را نيز انتخاب می کنند.
امسال در بخش نمايش های ميدان پيازا، «سرزمين افسانه»، ساخته رحيم ذبيحی توليد مشترک ايران و آلمان به نمايش درخواهد آمد.
در بخش رقابتی اين دوره فيلم هايی از فيلمسازانی چون خوزوئه مندس (اسپانيا) دنيس کوته (فرانسه)، مالگوسکا ژمووسکا (لهستان)، نو يونگ – سئوک (کره جنوبی)، مايک دو يونگ (آلمان)، لانس دنی (انگليس)، پان جيانلين (چين)، فدريکو بوندی (ايتاليا)، اوزجان آلپر (ترکيه)، ماريو بارزو (پرتقال)، کيريل سربرنيکوف (روسيه) و... شرکت دارند.
سال گذشته فيلم ژاپنی «تولدی دوباره» به کارگردانی ماساهيرو کوباياشی جايزه يوزپلنگ طلايی را دريافت کرد. کوباياشی امسال عضو هيئت داوران جشنواره است.
اعضای ديگر هيئت داوران؛ دنی لوی بازيگر و فيلمساز سوئيسی، برتا ناوارو تهيه‌کننده مکزيکی، پائولو سورنتينو ايتاليايی برنده جايزه هيئت داوران جشنواره کن ۶۱ به خاطر فيلم «ستاره»، گوران پاسکاليوويچ کارگردان صرب و رشيده براکنی بازيگر فرانسوی الجزايری ‌تبار، هستند .
نبرد بین نیروهای دولتی و شورشیان طرفدار طالبان در پاکستان تلفات سنگینی را برجای گذاشته است.
روز پنجشنبه، 7 اوت (17 مرداد)، به نقل از مقامات دولت پاکستان گزارش شد که بین نیروهای دولتی و گروهی از افراد مسلح طرفداران طالبان در مناطق قبایلی واقع در نزدیکی مرز این کشور و افغانستان درگیری شدیدی روی داده است که در جریان آن، تا بیست و پنج تن از شورشیان کشته و شماری از آنان زخمی شده اند.
به گفته این منابع، دو تن از نفرات دولتی نیز در این درگیری جان خود را از دست دادند و سه تن دیگر زخمی نیز شدند اما گزارش این درگیری و تلفات دو طرف از سوی منابع مستقل تایید نشده است.
منابع پاکستانی محل درگیری را روستای لوئی سم واقع در حوزه اداری باجور، یکی از مناطق قبیله نشین تحت اداره دولت فدرال، و زمان درگیری را روز چهارشنبه گزارش کرده اند.
در این گزارش آمده است که نبرد زمانی آغاز شد که حدود دویست تن از افراد طرفدار طالبان با اسلحه خودکار و نارنجک انداز به یک پاسگاه بازرسی نظامی در نزدیکی لوئی سم حمله کردند.
برخی دیگر از منابع دلیل آغاز درگیری را اقدام افراد مسلح در متوقف کردن یک خودروی نظامی در حوالی لوئی سم و سپس حمله به پاسگاه نظامی محل عنوان کرده اند.
ظاهرا نیروهای دولتی مستقر در منطقه نیز برای مقابله با شورشیان وارد عمل شدند و درگیری بین دو طرف تا ساعات شب ادامه داشت و در جریان آن، مواضع شورشیان در ارتفاعات محل هدف حمله هلی کوپترهای توپدار ارتش پاکستان قرار گرفت.
تهدید طالبان
به گفته منابع محلی، این حمله دو روز پس از آن صورت گرفت که یکی از سخنگویان طالبان در باجور به دولت پاکستان هشدار داد هر چه زودتر نیروهای خود را از منطقه دره سوات، در ایالت سرحد شمالغرب، خارج کند.
وی گفته بود که در غیر اینصورت، مقامات ارشد و مراکز دولتی در تمامی منطقه هدف حملات مسلحانه و عملیات انتحاری قرار خواهند گرفت.
گفته می شود که مناطق قبیله نشین پاکستان در نزدیک مرز این کشور و افغانستان پناهگاه افراد طالبان و القاعده است که از این محل، عملیات خود در داخل خاک افغانستان را سازمان می دهند و به خصوص از باجور به عنوان محلی یاد می شود که شورشیان مسلح آزادانه در آن رفت و آمد دارند.
در مواردی، نیروهای پاکستانی نقاطی در مناطق قبیله نشین را که محل تمرکز یا آموزش طرفداران طالبان و القاعده عنوان کرده اند هدف حمله قرار داده و تلفاتی برجای گذاشته اند.
این منطقه همچنین محل درگیری های متعدد بین نظامیان پاکستانی و افراد مسلحی بوده است که از آنان با عنوان اسلامگرایان تندرو یاد می شود و خواستار خروج نیروهای دولتی از این منطقه هستند.
برخی گزارش های تایید نشده حاکی از آن است که شماری از رهبران طالبان و شبکه القاعده در همین مناطق حضور دارند و از حمایت افراد مسلح برخی از قبایل محلی برخوردارند.
مذاکرات دولت جدید پاکستان و رهبران طالبان پاکستانی برای توقف عملیات دو طرف علیه یکدیگر در ماه ژوئن به بن بست رسید و در هفته های اخیر، نا امنی در مناطق قبایلی این کشور شدت گرفته است.

هیچ نظری موجود نیست: